Forum Europa
Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. - Printable Version

+- Forum Europa (http://forumeuropa.net)
+-- Forum: Europa National (/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Forum: Suomi (/forumdisplay.php?fid=29)
+--- Thread: Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. (/showthread.php?tid=6532)Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. - Aptrgangr - 2017 Jun 09 12:22

Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. Janne Saarikivi käy esseellään taistoon englannin ylivaltaa vastaan.

Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. 90 prosenttia maailman kielistä on uhanalaisia. Kieltentutkija Janne Saarikivi käy esseellään taistoon englannin ylivaltaa vastaan.

Suomen pääkaupungissa, suuren ostoskeskuksen baarissa valmistaudun ostamaan suodatinkahvia ja limsaa. Myyjä tervehtii minua englanniksi: Hello, how can I help you? Vastaan suomeksi, esitän tilaukseni: tavallinen kahvi ja tota, mitä limsoja teillä on? Minulta kysytään tilauksen tarkennusta, jälleen englanniksi, mutta jatkan tyynesti suomeksi, niin selkeästi kuin osaan, tehostaen vaikutusta hymyllä.

Aion tehdä ostokseni suomeksi. Niin olen tehnyt tässä kaupungissa ja kahvilassa aina. Mutta myyjä ehdottaa, voisimmeko puhua englantia. Ehdotus tuntuu hieman samalta kuin uskon naisista tuntuvan, kun tuntemattomat nipistelevät heidän takamustaan kadulla. (...)

http://www.image.fi/image-lehti/englannin-kieli-ei-tarkoita-kansainvalisyytta-vaan-ajattelun-kaventumista-janne


RE: Englannin kieli ei tarkoita kansainvälisyyttä, vaan ajattelun kaventumista. - Osweo - 2017 Jun 09 17:33

[Image: 2lihtf4.jpg]