Hamilo: Lapsesi ei äänestä vihreitä
Author Message
Eldritch
Offline
Your friends like this.Suomi

Posts: 1.878
Joined: Mar 2012
Reputation: 544
Post: #1
Hamilo: Lapsesi ei äänestä vihreitä
Kopsaan tähän pari ensimmäistä kappaletta täkyksi, kannatta käydä lukaisemassa koko juttu alkuperäisestä lähteestä.

Kirjoitus sisältää myös runsaasti hyperlinkkejä muualle.

Quote:Skeptikon päiväkirja
Marko Hamilo
10.4.2011


[Image: BMarko.jpg]

Lapsesi ei äänestä vihreitä

Vihreät ovat ottaneet perussuomalaiset päävastustajakseen ja arvoliberalismin pääteemakseen. Taktiikka kielii vihreiden kriisistä. Jokin aika sitten vihreillä oli itseluottamusta hybrikseen asti. “Lapsesi äänestää vihreitä” oli iskulause, jolla kai haluttiin viestiä keski-ikäisille äänestäjille, että kannattaisi ottaa oppia parikymppisten ikäluokasta, jossa vihreiden kannatus on perinteisesti ollut suurin. Toinen merkitys iskulauseella tietysti on se, että vihreät olisivat jonkinlaista historian etujoukkoa, nyt ehkä vähemmistöä, mutta tulevaisuudessa valtavirtaa. Tässä etujoukkoajattelussa ja uskossa historialliseen vääjäämättömyyteen vihreät eivät kauheasti poikkea marxilaisista.

Minulla on viha-rakkaussuhde vihreisiin. Minusta vihreiden asialista on paljon mielenkiintoisempi kuin useiden muiden puolueiden. Talouden ekologinen modernisointi on jollakin tavalla hoidettava, ja vihreiden tapa ajatella asioita globaalista näkökulmasta on itsellenikin luonteva. Olen vapaana tiedetoimittajana kirjoittanut mielelläni Vihreään lankaan, joka käsittelee näitä aihepiirejä, ja on journalistisesti korkeatasoinen lehti - yllättävän kykenevä myös vihreän liikkeen ja puolueen kritiikkiin. Mutta silti en voi sietää vihreitä.

Lähde.

I like to look at the human self-model as a neurocomputational weapon, a certain data structure that the brain can activate from time to time.

Thomas Metzinger
2012 Oct 10 19:13
Like PostLIKE REPLY
The following 2 users Like Eldritch's post:
Kalevanpoika (11-10-2012), Kat (12-10-2012)


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)